Konu
:
Fiyonk Tatlı (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Fiyonk Tatlı (6 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fiyonk Tatlı (6 Kişilik)
Fiyonk Tatlı (6 Kişilik)
Malzemeler
1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Un
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
Yemeğin Tarifi
Tencereye bir buçuk bardak suyu alıp kaynatalım
İçine margarini ekleyelim
Margarin eriyene dek kaynatmaya devam edelim
Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştıralım
Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayalım
Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateten alalım ve soğutalım
İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğuralım
Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkalım
Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartalım
Şerbeti için suyu,şekeri ve limonu kaynatalım
Şerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alalım
Hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete atalım
Şerbeti emen tatlıları hemen servis tabağına alalım
Not:Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul