Yalnız Mesajı Göster

Franbuazlı Cheesecake

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Franbuazlı Cheesecake



Malzemeler

1 Paket hazır pandispanya
15 çay bardağı süt
3 Yaprak jelatin
1 Kutu krem peynir(200 gr)
25 Çorba kaşığı tozşeker
3 Su bardağı kremşanti
1 Portakal
1 Su bardağı frambuaz
Yarım paket limonlu veya frambuazlı jöle

Hazırlanışı

Bir çemberi tepsi üzerine yerleştirip hazır pandispanyayı ince bir dilim halinde çemberin içine yayın
Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin
Süzüp süte ilave edin ve kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın
Bu karışıma şeker ilave edip soğumaya bırakın
Ayrı bir kapta peynir ve krem şantiyi çırpıp sütlü karışıma ekleyin
Portakalın kabuklarını soyup dilimleyin ve çemberin etrafına dizin
Hazırladığınız karışımı çemberin içine ilave edipn 1-15 saat kadar dolapta dinlendirin
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin
Dolaptan çıkardığınız cheesecake in üzerine frambuazları dizin ve jöleyi ilave edin
Dolapta yarım saat kadar dinlendirdikten sonra çemberi çıkarıp servis tabağına alın

Alıntı Yaparak Cevapla