Konu
:
Ballı Gevrek
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Gevrek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Gevrek
malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
175 gr tereyağı
3 çorba kaşığı bal
350 gr yulaf ezmesi
50 gr
ceviz
125 gr kabuksuz kabak çekirdeği
Ballı Gevreğin Hazırlanışı
Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin
Soğumaya bırakın
Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin
Yulaf ezmesi, dövülmüş fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın
Hazırladığınız ballı karışımı, kalınlığı 1 cm olacak şekilde tepsiye yayın
180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin
Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra çubuk şeklinde kesin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul