Konu
:
Gelin Bohçası (10 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Gelin Bohçası (10 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelin Bohçası (10 Kişilik)
Gelin Bohçası (10 Kişilik)
Malzemeler
1 Kg Baklavalık Un
3 Adet Yumurta
1/2 Çorba Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Su
1/2 Kg Nişasta
400 gr Tereyağı
2,5 Su Bardağı Antepfıstığı
Kaymak
Şerbeti İçin:
1 Kg Şeker
3
5 Su Bardağı Su
Yemeğin Tarifi
Geniş bir kaba unu eleyin
Üzerine yumurtaları kırın
Tuzu ve suyu ekleyin
Sert bir hamur olana dek yoğurun
Üzerine nemli bir bez örterek,20 dk bekletin
Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölün
Üzerine nişasta serpin
Hamurları yassı hale getirin
Bir zemin üzerinde oklava ile çok ince açın
Yufkaların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin
Açtığınız 12 yufkanın dördünün düz bir zemine,aralarına eritilmiş tereyağı sürerek,üst üste dizin
8 cm çapında kareler kesin
Karelere bir çay kaşığı dolusu kaymak ve yarım tatlı kaşığı dolusu dövülmüş fıstık koyun
Karenin dört ucunu üstte birleştirerek,sıkıştırın
Yağlanmış tepsiye dizin
Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün
Fazla yağı eğerek boşaltın
Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin
Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın
Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın
Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak sıcak dökün
Şerbetini çektikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul