Konu
:
Patlıcan Börek
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Börek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Börek
Malzemeler
Hamur için
250 gram margarin
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ve Tuz
İçi için
3-4 adet patlıcan
200 gram kıyma
1 adet ince kıyılmış soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
2-3 dal taze nane
Üzeri içinÇörekotu
PATLICANLI BÖREK TARİFİ
İç malzemesi için patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın
Soğanı kıymayla birlikte kavurun
Patlıcanları ekleyip karıştırın
Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edip, kısık ateşte pişirin
Tencereyi ocaktan almadan önce ince kıyılmış taze naneyi ekleyip soğumaya bırakın
Hamur için oda sıcaklığındaki margarini, yoğurt ve sıvıyağıyla birlikte bir kaba alın
Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp, akıyla diğer yumurtayı hamura ekleyin
Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın
Her parçayı unlu zeminde dikdörtgen şeklinde açın
İç malzemesinin 1/3'ünü ilk hamurun ortasına yayın
Hamurun kenarlarını patlıcanlı malzemenin üzerini örtecek şekilde kapatın
Hamurun kat kısmı altta kalacak şekilde yağlı kağıt ile kaplı tepsiye yerleştirin
Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayın
Böreklerin üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün
İnce uçlu bıçakla böreklerin üzerine çizikler atıp, çörekotu serpin
Önceden ısıtılmış 175C fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul