Konu
:
Fesleğenli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğenli Ekmek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğenli Ekmek
MALZEMELER
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz
Harcı içi;
1 demet taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
2 adet kırmızı biber (çuşka)
HAZIRLANIŞI
Biberi ılık suda bekletin
1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritin
Toz şeker, sıvıyağ , yoğurt, tuz ekleyip karıştırın
Eğer tazesini kullanıyorsanız fesleğenleri yıkayıp, doğrayın
Kırmızı biberleri ince kıyıp, karıştırın
Yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun
Hamuru, mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin
Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın
Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirip, 170° fırında 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul