Konu
:
Çatal (15-18 Adet)
Yalnız Mesajı Göster
Çatal (15-18 Adet)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çatal (15-18 Adet)
Çatal (15-18 adet)
Malzemeler
5 Su Bardağı Un
5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz, Çörek Otu
Yemeğin Tarifi
Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun
Hamuru 1-2 saat dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin
Uçlarını çatal şeklinde kıvırın
Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin
Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin
Ilık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul