Yalnız Mesajı Göster

Çatal (15-18 Adet)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatal (15-18 Adet)



Çatal (15-18 adet)




Malzemeler

5 Su Bardağı Un
5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz, Çörek Otu

Yemeğin Tarifi
Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun Hamuru 1-2 saat dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin Uçlarını çatal şeklinde kıvırın Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin
Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin Ilık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla