Konu
:
Elmalı Fındıklı Pay
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Fındıklı Pay
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Fındıklı Pay
Elmalı Fındıklı Pay tarifi
için Malzemeler :
3,5 su b
un
1 çay k
kabartma tozu
1 su b
pudra şekeri
150 gr
tereyağı
1 yumurta
buzlu su
750 gr
elma
1 çay b
kuru üzüm
1 çay b
file fındık
1 tatlı k
tereyağı
1 tatlı k
vanilya
1 çay b
toz şeker
1 limon
1 yumurta sarısı
Elmalı Fındıklı Pay
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Elmalar inceyse kabuğunu soymadan ,kalınsa soyarak küp halinde doğrayın, tavanın içine 1 tatlı kaşığı tereyağını alıp üzerine elmaları ekleyip bir müddet pişirin ve üzerine üzümü ekleyin fındığı ve şekeri ilave edin ve yüzde 50 pişirin
vanilyayı ve limon rendesini, yarım limon suyunu en son ekleyip bir taşım kaynattıkdan sonra ateşten alalım un ve kabartma tozunu kabımızda karıştırın tereyağını havuzun ortasına bırakın pudra şekeri ve yumurtayı ekleyin ve yoğurun kıvamını soğuk suyla ayarlayın hazırlanan hamuru 2 ye bölün
l Fırın kabının tabanına hamuru yayın İç harçı hamurun içine dökün düz ve sağlam bir zemin hazırlayın
Diğer kalan hamurla şeritler hazırlayın
hamurlardan büyük ve küçük baklava dilimleri kesin
Yaprakları pay kabının dış kenarını dizin
büyük olanları da tam ortaya gelecek şekilde payın üzerine dizin hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına…pay soğuduktan sonra kalıptan çıkartarak dilimleyerek ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul