Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Saray Böreği

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Saray Böreği



Malzemeler
200 Gr yağsız kıyma
2 Adet soğan
1 Çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
10 Milföy hamuru
1 Çorba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı(böreğin üzerine sürmek için)

Hazırlanışı Küçük küçük doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinle bir tencereye koyun
Orta ateşte karıştırarak soğanları 1 dakika pembeleştirin ve soğanla kıymayı,kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun
Tuz ve karabiber serptikten sonra 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını örtün
Kıyma suyunu salıp,tekrar çekene kadar arasıra karıştırarak orta ateşte pişirin
Piştikten sonra tencereyi ateşten alıp,içindekileri soğumaya bırakın
Milföy hamurlarını elinizle çekerek biraz büyütün ve ortalarına kıymalı içi eşit parçalara bölerek koyun
Hamurların kenarlarını içlerin üstlerine örterek bohça gibi kapatın
Hafifçe çırpılmış yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine sürün
Börek hamurlarını fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla dizin
Orta ısılı fırında kızarana dek pişirin ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla