Konu
:
Küçük Aparatif Poğaçalar
Yalnız Mesajı Göster
Küçük Aparatif Poğaçalar
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Küçük Aparatif Poğaçalar
Poğaça malzemeleri;
1 su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un
Üzerine sürmeye 1 adet yumurta sarısı
İçi için lor ve maydanoz
hazırlanışı
Süt ılıtılır, içine maya ve şeker koyularak 15 dk kadar bekletilir
Daha sonra tuz, sıvı yağ, margarin, mahlep ve un katılarak sert olmayan kulak memesi kıvamından yumuşak bir hamur yoğrulur
Yarım saat kadar hamur dinlendirilir
Tepsi yağlanarak hamurdan ceviz büyüklüğünde ve daha büyük parçalar alınarak elde yuvarlanarak şekil verilir
15 dakika kadar daha tepside kabarmaya bırakılır
Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derece fırında pişirilir
Piştikten sonra soğumaya bırakılır
Soğuyan boş poğaçalar bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir ve arasına lor ve maydanoz karışımı konularak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul