Konu
:
Sarımsaklı Lahmacun
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsaklı Lahmacun
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsaklı Lahmacun
Sarımsaklı Lahmacun tarifi
için Malzemeler :
4 su b
un
yarım p
yaş maya
1 tatlı k
tuz
alabildiği kadar ılık su
250 gr
kıyma
50 gr
kuyruk yağı
2 diş sarımsak
4 dal taze sarımsak
1 kuru soğan
1 demet maydanoz
2 çorba k
salça
tuz, karabiber
su
Sarımsaklı Lahmacun
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın
Unun ortasına yarım paket yaşmya ilave edin
Unun üzerne 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin
Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritin
Daha sonra hamuru yoğurun
Hamurdan 12 adet beze elde edin
Her bezeyi merdane ile açın
İç harcı için ise 1 adet kuru soğanı çok ince olarak kesin
1 demet maydanozu ince olarak kesin
Karıştrıma kabına 250 gr
kıymayı alın
Üzerine 50 gr
iç yağ ilave edin
Üzerine kuru soğan aaae sarımsak,sarımsak,maydanoz,2 çorba kaşığı salça,tuz ve karabiber ilave edip iç harcı karıştırın
İç harcın içine su ilave edin ve karıştırın
Lahmacun hamurlarının içine iç harçtan paylaştırın
Fırın tepsisine lahmacunları alın
Önceden ısıtılmış olan 190 dereclik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul