Yalnız Mesajı Göster

Sarımsaklı Lahmacun

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Lahmacun



Sarımsaklı Lahmacun tarifi

için Malzemeler :
  • 4 su b un
  • yarım p yaş maya
  • 1 tatlı k tuz
  • alabildiği kadar ılık su
  • 250 gr kıyma
  • 50 gr kuyruk yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 dal taze sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 çorba k salça
  • tuz, karabiber
  • su
Sarımsaklı Lahmacun

yemeğinin hazırlanışı:

</STRONG>Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alınUnun ortasına yarım paket yaşmya ilave edinUnun üzerne 1 tatlı kaşığı tuz ilave edinMayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritinDaha sonra hamuru yoğurunHamurdan 12 adet beze elde edinHer bezeyi merdane ile açınİç harcı için ise 1 adet kuru soğanı çok ince olarak kesin1 demet maydanozu ince olarak kesin Karıştrıma kabına 250 grkıymayı alınÜzerine 50 griç yağ ilave edinÜzerine kuru soğan aaae sarımsak,sarımsak,maydanoz,2 çorba kaşığı salça,tuz ve karabiber ilave edip iç harcı karıştırınİç harcın içine su ilave edin ve karıştırınLahmacun hamurlarının içine iç harçtan paylaştırınFırın tepsisine lahmacunları alınÖnceden ısıtılmış olan 190 dereclik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla