09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Quesadilla
Malzemeler,
Ekmeği için,
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı küp doğranmış tereyağı
Yarım su bardağı ılık su
Harcı İçin,
1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
Pişirmek için,
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Ekmeğini hazırlamak için yoğurma kabına; un, tereyağı, kabartma tozu, su ve tuzu alın
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın
Her bir parçayı orta incelikte merdaneyle açın
Açtığınız hamurların büyüklüğünde bir tavayı yağlayın
Tavayı ocağa alıp, orta dereceli ateşte ekmeklerin her iki tarafını da pişirin
Pişen ekmeklerden birini düz bir zemine serin
Üzerini kaşar peynir rendesiyle kaplayın
İkinci ekmeği kaşar peynirin üzerine kapatın
Elinizle hafifçe bastırıp şeklini sabitleyin
Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın
Fırın tepsisini yağlayıp quesadillaları tepsiye yerleştirin
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin
Dilimleyerek, paprika biber ve yeşilliklerle servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|