Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Halkalar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Halkalar







Malzemeler,

Hamuru için,

* 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)

* Yarım çay bardağı sıvı yağ

* 1 Adet yumurta akı

* 1 Çay bardağı yoğurt

* 1 Yemek kaşığı toz şeker

* 2 Çay kaşığı tuz

* 1 Çay kaşığı mahlep unu

* 1 Paket kabartma tozu

* Yeterince un

Üzeri için,

* 1 adet yumurta sarısı

* Çörek otu

Hazırlanışı,

1 Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabın alın

2 Orta sertlikte hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun

3 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin

4 Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp halkalar yapın

5 Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin

6 185 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin

7 Soğuduktan sonra servis yapın

Afiyet Olsun

Burcu Kuran

Alıntı Yaparak Cevapla