Konu
:
Tereyağlı Halkalar
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Halkalar
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Halkalar
Malzemeler,
Hamuru için,
* 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 Adet yumurta akı
* 1 Çay bardağı yoğurt
* 1 Yemek kaşığı toz şeker
* 2 Çay kaşığı tuz
* 1 Çay kaşığı mahlep unu
* 1 Paket kabartma tozu
* Yeterince un
Üzeri için,
* 1 adet yumurta sarısı
* Çörek otu
Hazırlanışı,
1
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabın alın
2
Orta sertlikte hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun
3
15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin
4
Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp halkalar yapın
5
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
6
185 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin
7
Soğuduktan sonra servis yapın
Afiyet Olsun
Burcu Kuran
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul