Konu
:
Samosa Börek
Yalnız Mesajı Göster
Samosa Börek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Samosa Börek
Malzemeler
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı tane kişniş
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
Yarım kase haşlanmış bezelye
1 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz
Hamur için :
Yarım kg un
1 çorba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak için : Sıvıyağ
Yemeğin Tarifi
Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın
Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun
İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın
Tane kimyon ve kişnişi ilave edin
1-2 kez çevirin
Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin
1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin
İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin
Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın
Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin
Yuvarlağı ortadan ikiye kesin
Her bir parçayı huni şeklinde sarın
Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun
Ağız kısmını sıkıca kapatın
Kızdırılmış sıvı yağda pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul