Yalnız Mesajı Göster

Samosa Börek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samosa Börek



Malzemeler
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı tane kişniş
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
Yarım kase haşlanmış bezelye
1 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz
Hamur için :
Yarım kg un
1 çorba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak için : Sıvıyağ

Yemeğin Tarifi
Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun
İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın Tane kimyon ve kişnişi ilave edin 1-2 kez çevirin Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin
Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin Yuvarlağı ortadan ikiye kesin Her bir parçayı huni şeklinde sarın Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun Ağız kısmını sıkıca kapatın Kızdırılmış sıvı yağda pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla