Konu
:
Mantarlı Kum Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Kum Böreği
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Kum Böreği
Mantarlı Kum Böreği tarif tarifi Malzemeler
4 Adet Yufka
3-4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Orta Boy Soğan
1,5 Kase Mantar
4-5 Adet Sivri Biber
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Su Bardağı Su
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Adet Yumurta
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak böreğin iç malzemesini hazırlayalım
3-4 çorba kaşığı sıvı yağda küçük doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirelim
Mantarları boyuna dörde kesip,tavaya aktaralım
Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurmaya devam edelim
Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp,ekleyelim
İnmesine yakın tuz ile karabiberini ayarlayalım ve ateşten alalım
İçine ince kıyılmış maydanozu ilave edelim
İlk yufkayı temiz bir zemin üzerine serelim
Üzerine su ve sıvı yağın yarısını serpelim
Bir fırça yardımıyla su ve sıvı yağı yufkanın her yerine yayalım
Diğer yufkaları aralarına su ve sıvıyağ serperek,ilk yufkanın üzerine serelim
Yufkayı 8 eşit üçgen olacak şekilde keselim
Üçgen şeklindeki yufkanın geniş kenarlarına mantarlı harçtan koyalım
Mantarlı için kenarından yufkayı hafifçe,içe döndürelim
Sigara böreği sarar gibi rulo yaparak saralım
Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayalım
Yağlanmış fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında kızarana dek pişirelim
Dilimleyerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul