Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Peynirli Poğaça

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Peynirli Poğaça




MALZEMELER

5 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta

1 su bardağı sızma yağ

1/2 paket margarin

1 su bardağı yoğurt

pastırmalı iç için:

200 gr pastırma

1 demet maydanoz

peynirli iç için :

200 gr beyaz peynir

1 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI

Yumurtanın sarısını ayırın Margarini eritinYumurtanın akını, un, tuz, kabartma tozu, sıvı yağ, margarin ve yoğurdu karıştırınKulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurunDinlenmeye bırakınBu arada içleri hazırlayın Pastırmaları küçük küçük doğrayın Peyniri rendeleyin İnce ince kıydığınız maydanozlarla pastırmaları harmanlayın Aynı işlemi peynirle de yapın Hamuru iki eşit parçaya bölünBir tanesini merdane yardımıyla dikdörtgen biçiminde açın Ortasına pastırmalı içi koyunHamurun önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kapatınAynı işlemi peynirli iç için de tekrarlayınHer ikisini de geniş bir fırın tepsisine alınÜzerine yumurtanın sarısını sürünDilerseniz susam çörek otu serpin Orta ısılı fırında 30 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla