Konu
:
İslak Börek
Yalnız Mesajı Göster
İslak Börek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İslak Börek
Malzemeler,
* 5 adet yufka
* 250 gram beyaz peynir
* Dereotu ( isteğe göre)
Üzeri için,
* 2 adet yumurta
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Tuz
* Çörek otu
* Su
Hazırlanışı,
1
Peyniri rendeleyip, dereotunu incecik doğrayın
2
Kâsede peynir ve dereotunu karıştırın
3
Yufkaları üçgen olarak şekilde 4 parçaya bölün
4
Her bir yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan 1 yemek kaşığı koyun
5
Rulo şeklinde sarıp gül böreği gibi ruloyu kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin
6
Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın
7
Hazırladığınız börekleri küçük bir fırın tepsisine sıkı sıkı dizin
8
Tepsiye böreklerin üzerini geçecek kadar su ekleyin
9
Tepsiyi buzdolabında yarım saat bekletin
10
Sürenin sonunda tepsiyi dolaptan çıkarıp börekleri temiz bir bez üzerine dizin
11
Böreklerin suyu süzülene kadar bekletin
12
Fırın tepsisini yağlayıp börekleri aralıklı olarak dizin
13
Ayrı bir kâsede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın
14
Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin
15
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Fatoş Bulgurcu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul