Konu
:
Sakallı Poğoça*
Yalnız Mesajı Göster
Sakallı Poğoça*
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakallı Poğoça*
tarifi
1 yumurtanın akı
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru (instant) maya
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
harcı için:
ezilmiş yumuşak beyaz peynir veya krem peynir
ince kıyılmış maydanoz
üzerine; ayırdığınız yumurta sarısı
Tarifin Hazırlanışı
1-2 avuç unu yoğurma kabına alıp, kuru maya, tuz ve toz şekerle iyice karıştırın
Yoğurdu, sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun
Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin
Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı hacme ulaşana kadar mayalandırın
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha tepsi mayasına bırakın
185 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
Poğaçalarınız ılındıktan sonra bir bıçakla ortalarından yarısına kadar kesip, içine biraz dışarı taşacak şekilde peynir sürün
Taşan peynirleri ince kıyılmış maydanoza batırıp servis yapın
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul