Konu
:
Fıstık Ezmeli Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstık Ezmeli Bisküvi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstık Ezmeli Bisküvi
1
5 Su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tarçın
1 Su bardağı yulaf ezmesi
1 Su bardağı kahverengi şeker
Yarım su bardağı tereyağ
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı vanilya esansı
Kreması için :
Yarım su bardağından biraz fazla fıstık ezmesi
Yarım su bardağından az tereyağı
Yarım çorba kaşığı badem likörü
1 Çay kaşığı vanilya esansı
1
5 Su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
Unu, karbonatı, taçını ve yulaf ezmesini bir kapta karıştırın
Başka kapta şeker ve tereyağını krema kıvamını alana dek mikserle çırpın
Yumurta ve vanilyayı ekleyin
Orta hızla karıştırmaya devam edin
Unlu karışımı ekleyin
Düşük hızda malzemeler yarı yarıya karışana dek çırpın
Hamuru iki eşit parçaya bölün
Herbir parçayı düz yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın
Üzerini plastik bir folyo ile kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin
Sonra unlu bir zeminde yarım santim kalınlığında açın
5 Santim çapında yuvarlaklar kesin
Yağlanmış bir tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 13-15 dakika pişirin
Bisküvileri hemen soğuk ve düz bir zemine alın
Kreması için fıstık ezmesini, tereyağını, badem likörünü, vanilya esansını ve pudra şekerini iyice karıştırın
Kremayı bisküvilerin yarısının üzerine sürün
Diğer bisküvileri de onların üzerine kapatıp, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul