Yalnız Mesajı Göster

Fıstık Ezmeli Bisküvi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstık Ezmeli Bisküvi



  • 15 Su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 Su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 Su bardağı kahverengi şeker
  • Yarım su bardağı tereyağ
  • 1 Adet yumurta
  • 1 Çay kaşığı vanilya esansı
  • Kreması için :
  • Yarım su bardağından biraz fazla fıstık ezmesi
  • Yarım su bardağından az tereyağı
  • Yarım çorba kaşığı badem likörü
  • 1 Çay kaşığı vanilya esansı
  • 15 Su bardağı pudra şekeri
  • Hazırlanışı
  • Unu, karbonatı, taçını ve yulaf ezmesini bir kapta karıştırın
  • Başka kapta şeker ve tereyağını krema kıvamını alana dek mikserle çırpın
  • Yumurta ve vanilyayı ekleyin
  • Orta hızla karıştırmaya devam edin
  • Unlu karışımı ekleyin
  • Düşük hızda malzemeler yarı yarıya karışana dek çırpın
  • Hamuru iki eşit parçaya bölün
  • Herbir parçayı düz yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın
  • Üzerini plastik bir folyo ile kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin
  • Sonra unlu bir zeminde yarım santim kalınlığında açın
  • 5 Santim çapında yuvarlaklar kesin
  • Yağlanmış bir tepsiye dizin
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 13-15 dakika pişirin
  • Bisküvileri hemen soğuk ve düz bir zemine alın
  • Kreması için fıstık ezmesini, tereyağını, badem likörünü, vanilya esansını ve pudra şekerini iyice karıştırın
  • Kremayı bisküvilerin yarısının üzerine sürün
  • Diğer bisküvileri de onların üzerine kapatıp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla