Yalnız Mesajı Göster

Peynirili Tart

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirili Tart




MALZEMELER

Hamur malzemesi :

65 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)

1 çorbakaşığı tozşeker

15 su bardağı un

1/2 su bardağı su

Püre malzemesi :

1 çorbakaşığı beyaz rom

1 adet yeşil limon

500 gr mango

Garnitür malzemesi :

500 gr tuzsuz beyaz pernir (ya da lor peyniri)

65 çorbakaşığı esmer şeker

2 çorbakaşığı çiğ krema

2 çorbakaşığı un

2 paket vanilya

3 adet yumurta

1 adet limon

frambuazn

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Hamur için gerken malzemeyi karıştırıp, yoğurun Buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin

Peyniri bir süzgeçte yarım saat halledin Fırını 180 dereceye ayarlayın 22-24 cm çapında tart kalıbını yağlayıp, hamuru kalınlığı yarım santim olacak şekilde döşeyin 10 dakika pişirin

Limonu yıkayıp, kabuğunu rendeleyin ve yumurtaları ekleyip, çırpın Şekeri, vanilyayı ve kremayı ilave ederk ekleyerek çırpmaya devam edin Unu ve peyniri de katarak bir defa daha çırpın Bu karışımı pişmiş hamurun üstüne döküp, 4o-45 dakika kadar tartın üstü iyice kızarana dek pişirin

Fırından çıkardıktan sonra üstünü frambuazla süsleyin 2 çorbakaşığı yeşil limon suyu, 1/2 kg mango ve romu mikserden geçirerip hazırladığınız püreyle beraber servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla