Konu
:
İtalyan Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Mantısı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Mantısı
Malzemeler,
Hamuru için,
* 3 adet yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1,5 su bardağı un
Harcı için,
* Yarım demet maydanoz
* Yarım paket labne peyniri (100 gram)
Domates Sosu için,
* 5 adet büyük boy domates
* 2 diş sarımsak
* 1 adet kuru soğan
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı kuru fesleğen
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı,
1
Domates sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin
2
Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın
3
Soğanı incecik doğrayıp tavaya alın
4
Rengi değişene kadar kavurun
5
Rendelenmiş domatesi ilave edip pişirmeye devam edin
6
Sarımsağı rendeleyip sosa ilave edin
7
Domates suyunu çektikten sonra tuz ekleyip karıştırın
8
Sosu ocaktan indirdikten hemen sonra toz şeker, fesleğen ve tereyağını ekleyip karıştırın
9
Mantı harcını hazırlamak için maydanozu incecik kıyın
10
Kâsede labne peynir ve maydanozu karıştırın
11
Mantı hamurunu hazırlamak için derin bir kaba unu alıp ortasını havuz gibi açın
12
Yumurta, tuz ve yağı ilave edip karıştırıp yoğurun
13
Hamuru incecik açıp istediğiniz şekilde kesin
14
İçlerine labne peynirli karışım koyup sıkıca kapatın
15
Mantıları tepsiye alıp 20 dakika bekletin
16
Sürenin sonunda kaynar suda 8 dakika haşlayın
17
Mantıyı büyük bir servis tabağına alın
18
Üzerine domatesli sosu döküp servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul