09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıkma Tarifi(Yöresel)
Malzemeler
Hamur için
Yarım Ekmek(2 bardak su ile ıslatılmış)
1 tatlı Kaşığı kurumaya
Alabildiğine Un
İç Malzemeler(Peynirli ve patatesli İç)
Kuru Soğan, Peynir, Patates, maydanoz, tatlı pul biber, tuz
Hazırlanışı
Ekmeği 2bardak ılık su ile ıslatıyoruz, mayayı katıyoruz…un ayarımız ,ekmekli suya katacağımız sonderece yumuşak bir hamur kıvamı elde edinceye kadar…sonderece yumuşak bir kulak memesi kıvamı…asla sert bir hamur olmayacak,tuzu yoğururken ekleyin…Hamuru yoğurduktan sonra 2 saat bekletin…
Hamur Mayalanırken İç hazırlayalım…
Patetesli ve peynirli iç için…
Maydanozları ince kıyalım (yarımdemet kadar),1,5 adet kurusoğanı 1çaybardağı mısırözü ile ince çintilmiş halde kavuralım 4 patatesi kabuksuz haşlayalım,ezelim Peyniri(300gr) kadar ayrı bir kapta ezelim
Kavurduğumuz soğanın yarısını peynirli içe yarısını patetesli içe ekleyip,tuz karabiber kırmızıbiber ekleyelim her 2 içe,maydanozları da 2ye bölelim, elimizle yoğuralım içleri ,malzemeler birbirine geçmiş olmalı 
Hamurlarımız açmaya başlayalım,cevizden biraz büyük mayalı beze hamurlarımızı,bol unlu zeminde 28cm büyüklüğünde ce 1 mm kalınlığında açalım Hamur yumuşak olduğu için aralarına bol un koyalım Krep tavamızı ısıtalım, şişle(yöresel çevirme aleti)ters yüz ederek kurutmadan tüm 28 cmlik yufkaları pişirelim
Önerim tüm hamurun açılıp temiz bir bez üzerine yayılması,çünkü pişirken aynı anda tereyağyufkalara sürülüp sıkmalarımız sıkılacak
Not:İçiniz yetersiz gelirse,sorun değil,Hamur 1-2 gün buzdolabında saklanabilir
|
|
|