Konu
:
İçi Yağlı Çörek
Yalnız Mesajı Göster
İçi Yağlı Çörek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçi Yağlı Çörek
Malzemeler
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin
aldığı kadar su
tuz
Çöreğin Tarifi
Unu, sıvı yağı, tuzu ve aldığı kadar suyu karıştırarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin
Hamuru 1 saat kadar dinlendirin
Dinlenmiş hamuru 10 eşit parçaya bölün ve her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açarak üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini, parmaklarınızın ucu ile sıvayın
Daha sonra açtığınız her hamur parçasını rulo halinde sararak, kendi etrafında döndürerek beze yapın
Hamuru pasta tabağı büyüklüğünde tekrar açtıktan sonra teflon tavada pişirin ve pişerken iki yüzüne yağ sürün
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul