Konu
:
Mayslı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Mayslı Börek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayslı Börek
Mayalı Börek:
Hamur malzemeleri:
1 kg un (bezeleri açmak için paketin dibinden üç parmak kadar ayırın)
tepeleme 1 çay kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
su
tuz
Hamuru açmak için:
1 su bardağı yağ (yarısı eritilmiş tereyağı, yarısı sıvıyağ )
Soğanlı iç malzemesi:
3-4 adet soğan
sıvıyağ
2-3 sivribiber, doğranmış
1-2 domates, soyulmuş ve doğranmış
tuz
toz kırmızı biber
az su
İçin Hazırlanması:
[*]Soğanları yemeklik doğrayın
Sıvıyağda öldürüp biberleri ilave edin
Biberleri de 1-2 kez çevirdikten sonra domatesleri ekleyin
Az su ilavesiyle pişirip tuz ve toz kırmızı biberi ekleyin
Hamurun hazırlanması:
[*]Mayayı bir bardak ılık suda toz şeker ilavesiyle eritip hazırlayın
Un, tuz, maya ve gerektiği kadar oda sıcaklığında su ile hamuru hazırlayın
[*]Hamuru bekletmeden 12 bezeye ayırın
(6 beze böreğin altına, 6'sı üstüne olacak şekilde)[*]Ayırdığınız un ile bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açarak aralarına yağ sürün
Altışarlı yağlanmış bezeleri üstüste koyup hepsini birden açıp yağlanmış fırın tepsisine serin
Üzerine isteğinize göre soğanlı, peynirli, patatesli, kıymalı veya ıspanaklı içi yayın
[*]Diğer altılı grubu da aynı şekilde açıp tepsideki için üzerine serin
Böreğinizi bıçakla dilimleyin
Artan yağı üzerine dökün ve 200C fırında iyice kızarana kadar pişirin
[*]Fırından çıktıktan sonra üzerini bir yağlı kağıt ile kapatıp ilave bir örtüyle örtün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul