Konu
:
Erdek Havyarı (Balıkesir)
Yalnız Mesajı Göster
Erdek Havyarı (Balıkesir)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erdek Havyarı (Balıkesir)
ERDEK HAVYARI (BALIKESİR)
MALZEME:
Tuzlu sardalya 250 gr
Antep fıstığı 100 gr
Siyah zeytin 250 gr
Limon suyu 1 adet
Ekmek içi 1 dilim Zeytinyağı Yarım bardak
YAPILIŞI:
Kılçıkları çıkarılan balıklar havnda dövülür
İçine çekilmiş fıstık içi, ufalanmış ekmek, çekirdekleri çıkarılmış zeytinin yarısı katılarak yarım saat dövülerek macun haline getirilir ve porselen bir kaseye alınır
Bir çatalla çırparak önce azar azar akıtılan zeytinyağı yedirilir, çırpmaya devam ederek limon suyu da azar azar katılarak yedirilir
Hazırlanan salatanın az bir kısmı çekirdekleri çıkarılmış kalan zeytinlere doldurulur
Salata kayık tabağa boşaltılır
Üzeri çatalla yapılır
Etrafına doldurulumuş zeytinler dizilir ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul