Konu
:
Vişne Şurubu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Şurubu Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Şurubu Tarifi
MALZEMELER
1
5 kg toz şeker
1
5 kg vişne ( ezik ve çürükleri ayıklanmış)
HAZIRLANIŞI
Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın
Cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını kapatıp, şekerin vişnenin suyunda erimesi için bir gün bekletin
Vişneleri kevgirle alın, kabın içinde kalan şurubu, ince delikli bir süzgeçten geçirerek süzün ve bir şişeye boşaltın
Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul