Yalnız Mesajı Göster

Vişne Şurubu Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Şurubu Tarifi



MALZEMELER
15 kg toz şeker
15 kg vişne ( ezik ve çürükleri ayıklanmış)

HAZIRLANIŞI
Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın Cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını kapatıp, şekerin vişnenin suyunda erimesi için bir gün bekletin Vişneleri kevgirle alın, kabın içinde kalan şurubu, ince delikli bir süzgeçten geçirerek süzün ve bir şişeye boşaltın Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın

Alıntı Yaparak Cevapla