Konu
:
Portakal Mayasi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Mayasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Mayasi
PORTAKAL MAYASI
Yazın sıcak günlerinde hem misafirlerinize hoş kokulu portakal şerbeti ikram etmek, hem de kışın yediğiniz portakalın kabuklarını kıymetlendirmek elinizdedir Yiyeceğiniz portakalları yemeden önce güzelce yıkayınız
Sonra bunların üzerindeki kırmızımtırak ince kabuğu ipincecik bir rendeyle temiz bir kaba alınız
Yiyeceğiniz portakalın üzerinde sadece kabuğun beyaz renkii et kısmı kalacak, kırmızımsı zırh veya sırça kısmı tamamen alınacaktır, elde ettiğiniz ipincecik portakal kabuğu rendesini, temiz bir kavanoza, bir sıra kabuk, bir sıra toz şekeri olmak üzere sıkıca doldurunuz
Üzerine toz halinde 25 gram limon tuzu dökünüz veya üzerine çıkıncaya kadar limon sıkınız
Kavanozun kapağını sıkıca kapayınız, buz dolabında veya serince bir yerde saklayınız
Temmuz veya Ağustos aylarında bu macunlaşmış karışımdan bir çay kaşığı kadarını bir bardak suyla karıştırıp misafirlerinize ikram ediniz
Şurubu tel çay süzgecinden geçiriniz, kimse bu şerbetin maya portakaldan yapıldığını anlamaz
Hele soğuk olursa
Bu mayayı kek ve pastalarınızda da kullanabilirsiniz
Fakat miktarına dikkat etmek lâzımdır
Fazlası kek veya pastaya acılık verir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul