Yalnız Mesajı Göster

Vişne Şurubu Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Şurubu Tarifi



Malzemeler
  • 2 kg vişne
  • 2 kg şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı su
hazırlanışı
Vişneleri yıkayın saplarından ayırın, geniş bir tencereye bir sıra şeker bir sıra vişneyi sıralayın Şekerli meyvenizi 1 gün bekletin
Ertesi gün, bir çay bardağı suyu tencerenize ekleyin, harlı ateşte meyvelerinizin su salmasını ve şekerin erimesini sürekli karıştırarak sağlayın Şurubunuz kaynamaya başladıktan sonra 10-13 dk pişirin Tencerenizi ateşten almaya yakın limontuzunu ekleyin Meyveleri süzgece alarak suyunu bir kenara alın Süzgeçte ılınan meyveleri, elinizle sürterek altta toplanan posayı bir kenara ayırdığınız şurubunuza karıştırın
En son posalı karışımı,temiz bir bezden veya ince süzgeçte süzerek şurubunuzu en son haline duru ve posasız hale getirin
Cam şişelere koyarak serin yerde saklayabilirsiniz(en az 1 yıl) Şurup tüketiminiz için damak zevkinize göre soğuk su ile karıştırarak ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun
Not: Vişne posasının,vişne suyuna karıştırılıp,ardından ayrıştırılması işlemi şurubunuza vişne özünün geçmesini ve daha ekşimsi tat elde etmenizi sağlıyor

Alıntı Yaparak Cevapla