Konu
:
Sarap Ve Hayyam
Yalnız Mesajı Göster
Sarap Ve Hayyam
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarap Ve Hayyam
Sarap Ve Hayyam
Güclü aromasi olmayan siradan bir sise kirmizi sofra sarabi
3 bardak Su
6 çorba kaşığı Şeker
1/2 Portakal kabugu
1/2 Elma kabugu
3-4 dilim Limon
2 çubuk Tarçın
10 adet Karanfil
3-5 tane Karabiber
1 adet Zencefil
1 adet Havlican
Sarap haric tüm malzemeler tercihen celik bir kapta 6-7 dakika kadar (veya özellikle karanfilin kokusu cikana kadar) kaynadiktan sonra sarap eklenir ve kaynama noktasina geldiginde alti kisilir, 5 dakika sonra süzülerek servis yapilabilir (süzmezseniz icindeki bitkiler tadi bozabilir)
Not: Visnenin tadindan ve kokusundan hoslananlar Portakal kabugu yerine visne suyu kullanabilir
afiyet olsun
"Bilgelere sormaktan yoruldum, bir gün dudaklarıma,
Götürdüğüm testiye sordum: Gideceğim yer neresi?
Dedi: Ağzımdan içmeye bak şarabımı kana kana
Asla gelmeyeceksin ki bu dünyaya sen bir daha
Ömer HAYYAM"
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul