Konu
:
Kuru Erik Ve Armutlu Tart
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Erik Ve Armutlu Tart
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Erik Ve Armutlu Tart
Malzemeler
5 ince dilimlenmiş yumuşak armut
1
5 çay bardağı taze krema
3 çorba kaşığı süzme bal
4
5 çay bardağı un
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
175 gram soğuk küp tereyağ
9 çorba kaşığı toz şeker
100 gram çekirdeksiz kuru erik
2 yumurta sarısı
Yapılışı
Hazırlanış süresi 1 saat
Pişirme süresi 50 dakika
Porsiyon adedi 8 kişilik
1
Fırını 200 derece ısıtın
Dilimlenmiş armutları bir tencereye koyun
Üzerini kapatacak kadar soğuk su ve bal ilave edin
Kaynamaya getirin
Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte 10 dakika pişirin
Süzün ve soğumaya bırakın
Erikleri sıcak suda 15 dakika yumuşatın, süzün ve soğumaya bırakın
2
Un ile kabartma tozunu karıştırın
Derin bir kaseye eleyin
Tereyağını elinizle ştroysel kıvamına gelene kadar una yedirin
Toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın
Ştroysellerin dörtte üçünü içi iyice yağlanmış 23 - 24 santim çapında kelepçeli bir kalıba serpiştirin ve bir kaşıkla kalıbın tabanı ve kenarlarına bastırın
3
Armut dilimleri ile erikleri tart hamurunun üzerine yerleştirin
Yumurta sarısı ile kremayı en düşük devirde mikserle karıştırın
Meyveleri üzerine dökün
Kalan hamuru elinizle topak haline getirin ve tartın üzerine serpiştirin
Fırında 40 dakika pişirin
Piştikten sonra tartı 10 dakika bekletin kalıptan çıkartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul