Konu
:
Üzümlü Pandispanya
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Pandispanya
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Pandispanya
Malzemeler
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
Yapılışı
İlk hazırlık olarak, yumurtaları derince bir kâseye kırın
Bu arada, yumurtaların soğuk değil, oda hararetinde olmasına dikkat edin
Yumurtalara toz şekeri katın ve köpük köpük olana kadar çırpın
Beri yanda, unu bir kabın içine eleyin
Sonra, kabartma tozu ile vanilyayı ilâve edin
Bu karışımı, çırpma kabına aktarın
Limon kabuğu rendesini de ekleyin
Daha sonra, üzümün yarısını unlu karışıma katın
Kek kalıbını ya da küçük bir fırın tepsisini margarinle yağlayarak toz şeker serpiştirin
Hamurun yarısını kalıba boşaltın
Üzerine, kalan üzümün tamamını boşaltın
Orta hararetteki fırında pastanızı pişirin
Kalıbı fırından aldıktan sonra, kalıbı soğutun
Dilimleyerek ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul