Yalnız Mesajı Göster

Üzümlü Pandispanya

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzümlü Pandispanya



Malzemeler
  • 5 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Yapılışı

İlk hazırlık olarak, yumurtaları derince bir kâseye kırın Bu arada, yumurtaların soğuk değil, oda hararetinde olmasına dikkat edin Yumurtalara toz şekeri katın ve köpük köpük olana kadar çırpın

Beri yanda, unu bir kabın içine eleyin Sonra, kabartma tozu ile vanilyayı ilâve edin Bu karışımı, çırpma kabına aktarın Limon kabuğu rendesini de ekleyin Daha sonra, üzümün yarısını unlu karışıma katın

Kek kalıbını ya da küçük bir fırın tepsisini margarinle yağlayarak toz şeker serpiştirin Hamurun yarısını kalıba boşaltın Üzerine, kalan üzümün tamamını boşaltın Orta hararetteki fırında pastanızı pişirin Kalıbı fırından aldıktan sonra, kalıbı soğutun Dilimleyerek ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla