Yalnız Mesajı Göster

Kadayıf Sarması Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıf Sarması Tarifi




kadayıf sarması tarifi - kadayıf sarması tarifinin yapılışıkadayıf sarması tarifi - kadayıf sarması tarifinin yapılışı MALZEMELER* 500 gr tel kadayıf* 250 gr tereyağı* 250 gr ceviziçiŞerbeti için:* 3,5 su bardağı tozşeker* 35 su bardağı su* 1 tatlı kaşığı limon suyuTARİF1 Tereyağını şeffaflaşana kadar eritin Kadayıfı kırmadan elinizle ayırın ve kızarmış ve ilk sıcağı çıkmış tereyağını kadayıfa iyice yedirin2 Düz bir zemine kadayıftan bir parça alıp uzunlamasına ve sarılabilecek şekilde yayın İçine bir miktar ceviz koyup sıkıca sarın ve tepsiye dizin, kadayıfın tamamına bu işlemi yapın3 175 derece ayarlı fırında iyice kızarana kadar pişirin4 Şekeri ve suyu tencereye alın Kaynadıktan 10 dk sonra limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika sonra ocağı kapatın Soğumuş tatlıya sıcak şerbeti dökün 5 Tatlı şerbeti çekince servise hazırdır6 Üzerini fıstık veya cevizle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla