Yalnız Mesajı Göster

Düdüklü Tencere Keki (İi)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklü Tencere Keki (İi)



Malzemeler

1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 şişe gazoz
3 yumurta
1 paket vanilya
Kekin Tarifi

Şeker ve yumurtayı şeker eriyene kadar mikserle çırpın Bu karışıma hızlı bir şekilde gazoz, vanilya, kabartma tozu ve unu koyup karıştırın(çok karıştırmayın) Yağlanmış düdüklü tencereye boşaltın Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 25-30 dakika pişirin Ateşten alınca hafif ılık hale gelene kadar (5-10 dakika ) bekleyin Açınca servis tabağına koyun
Not: Düdüklü tencerede pişen keklerin üzeri kızarmaz Kızartmak isterseniz elektrikli ızgarının üzerini yakarak 2-3 dakika içersinde kızartabilirsiniz Üzerine krema sürerek pasta gibi de hazırlayabilirsiniz
Afiyet Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla