Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Çikolatalı Ekler Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kestaneli Çikolatalı Ekler Pasta

kestaneli çikolatalı ekler pasta tarifi

için Malzemeler :

choux için ;

� 250 ml su
� 100 gr tereyağı
� 1 çay kaşığı tuz
� 1 çay kaşığı toz şeker
� 150 gr un
� 4 yumurta

creme patisserie için ;

� 250 gr süt
� 1 çay bardağı tozşeker
� yarım çay bardağı un
� 1 tatlı kaşığı nişasta
� 3 yumurta sarısı
� az vanilya
� 5 kaşık kestane püresi

çikolata sosu için ;

� 200 ml sıvı krema (bir küçük paket)
� 4 kare paket bitter çikolata (320 gr) kestaneli çikolatalı ekler pasta

yemeğinin hazırlanışı:

Pate choux yapımı ; suyu,küp küp kesilmiş tereyağını,tuzu ve şekeri büyük bir cezvenin içerisine koyup ağır ateşte kaynatalım Tereyağının suyun içerisinde erimesi gerekmektedir Tereyağı iyice eridiktikten sonra içerisine unu eleyerek ilave edelim Ve tahta bir kaşıkla hızlı karıştırarak hamur toparlanana kadar pişirmeye devam edelim(bu işlem kısa sürüyor) Bu hamurun en önemli özelliği yumurtalarının tek tek eklenmesidir lütfen buna dikkat edelim

Hamurumuzu ocaktan alalım Bir yumurtayı ekleyelim ve mikser ile düşük devirde hamura yumurtayı yedirelim Aynı işlemi tek tek yumurtaları ekleyerek devam ettirelim Fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtalım

Hazırladığımız hamurumuzu, fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsimize ,sıkma torbasına taktığımız en geniş duy ile ince uzun ve kalın sıkalım (ben zikzak yaparak şekil verdim) üzerileri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim

Creme patisserie için , tüm malzemeleri önce soğukken orta boy bir tencerede karıştıralım Ve orta hararetli bir ateşte devamlı karıştırarak pişirelim Piştikten sonra içerisine kestane püresini ekleyip mikser ile iyice çırpalım ve aaagahımızın bir köşesinde bekletelim Eğer kremanızın daha yoğun olmasını isterseniz pişirdikten sonra içerisine yarım paket margarin ilave edip mikser ile çırpabilirsiniz Ama biz margarinli sevmediğimiz için ben ilave etmedim

Alıntı Yaparak Cevapla