Konu
:
Çikolatalı Milföy Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Milföy Pastası Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Milföy Pastası Tarifi
MALZEMELER
-2 PAKET BİTTER ÇİKOLATA (TOPLAMI 60 GR
)
-1 ÇAY BARDAĞI SÜT (ÇİKOLATA İÇİN)
-YAPRAK MİLFÖY HAMURU
-250 GR
FRAMBUAZ VEYA VİŞNE (DONDURULMUŞ VEYA TAZE)
-1,5 PAKET KREM ŞANTİ
-1 SU BARDAĞI SÜT
-2-3 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI
Dört milföy hamurunu yan yana yapıştırıp büyükçe bir kare oluşturalım
Üzerlerinden hafifçe merdane ile geçip inceltelim
Diğer dört milföy hamurunu da aynı şekilde hazırlayalım
Hamurların üzerlerine çatalla sık delikler açalım
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye kare şeklindeki hamurları dizerek ısıtılmış 180 derece ısılı
fırında milföylerin altı üstü pembeleşene dek pişirelim
Milföyleri fırından alıp kabaran kısımlarına elimizle bastırarak yassılaştıralım
Çikolatayı küçük doğrayıp bir cezveye alalım
İçine sütü ilave edip çok kısık ateşte karıştırarak çikolatayı eritelim
Ilıyınca fırça yardımıyla milföylerin bir yüzlerine sürelim ve çikolata katılaşana dek hamurları kağıdıyla birlikte buzdolabında bekletelim
Krem şantiyi süt ile koyulaşana dek çırpalım
Hamurlardan birinin üzerine krem şanti yayıp üzerine frambuazları dizelim
Üzerine tekrar krem şanti yayalım
Üzerine tekrar bir milföy hamuru oturtalım
Üzerine tekrar krem şanti yayıp frambuazları dizelim, buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul