Konu: Muzlu Kek 2
Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Kek 2

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Kek 2



Malzemeler
  • 200 gr Sana yağı
  • 2 adet muz
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

1 Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin

2 Portakalın kabuğunu rendenin ince tarfı ile rendeleyin

3 Derin bir kasenin içerisinde oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları, ,şekeri ve yumuşamış Sana yağını krema kıvamına gelene kadar bir çırpıcı veya mikserle çırpın

4 Harç krema kıvamına gelince, içine Sütü ve portakal rendesini ilave edip, mikserle çırpmaya devam edin

5 Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı ekleyip, karıştırın

6 En son olarak kek harcına rendelenmiş havuçları ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın

7 Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına koyup, harcın üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin

8 Kek harcının üzerine yuvarlak olarak dilimlediğiniz muzları koyun Muz dilimlerinin kararmaması için limonlu suya batırın

9 Muzlu keki, önceden 185 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip, kalıbında iyice soğuttuktan sonra servis tabağına çıkarıp, arzuya göre krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla