Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Revani

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Revani







Fındıklı Revani

Misafirlerinize lezzetine güvenerek ikram edebileceğiniz fındıklı revani tarifini siz, Yüksek Topuklar okuyucuları için hazırladım Umarım beğenirsiniz
Malzemeler,
  • 3 Adet yumurta
  • 1 Çay bardağı irmik
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Çay bardağı toz şeker
  • 1 Çay bardağı çekilmiş fındık içi
  • 1 Çay bardağı yoğurt
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • Yeterince un

Şerbeti için,
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 3,5 Su bardağı su
  • Limon suyu

Hazırlanışı,
[*]Karıştırma kabına yumurta, irmik, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı alın[*]Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın[*]Boza kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın[*]Fındığı ilave edip kaşıkla bir kaç kez karıştırın[*]Fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün[*]Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin[*]Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp koyulaşana dek pişirin[*]Ocaktan aldıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın[*]Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün[*]Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine temiz bez kapatın[*]Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın

Püf Noktası: Kekin şerbeti iyice çekmesi için fırından çıkar çıkmaz kürdan yardımıyla her yanına delikler açın

Afiyet Olsun

Burcu Kuran


Alıntı Yaparak Cevapla