Konu
:
Ganaş Turta
Yalnız Mesajı Göster
Ganaş Turta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ganaş Turta
Ganaş Turta tarifi
için Malzemeler :
� Pandispanya 1000 g
� Su 550 g
� Kakao 50 g
� Şurup 30 g
� Ganaş 400 g
Ganaş Turta
yemeğinin hazırlanışı:
Pandispanya, su ve kakao 7 dakika mikserde çırpılır
Çemberlere dökülür ve 180°C�lik fırında 40 dakika pişirilir
2 pat pandispanyanın üzerleri hafifçe şuruplanır
1
Pat�ın üzerine Ganaş kremin 2/3�ü konulur, 2
pat ile kapatılır
Kalan Ganaş ile üst ve yan yüzeyleri sıvanır ve 15 dakika buzdolabında bekletilir
Krema İle Turta Dekoru Yapılışı
Sacın üzerine konan herhangi bir şekil ve herhangi bir resim üzerine naylon örtülür
Hazırlanan Kremin sıcak su konmuş benmaride hafif yumuşatılır
Çeşitli renklerdeki Kremin kağıt torbalara doldurulur
İstenilen resim veya şeklin üzerine dökülerek kopya edilir
Buzdolabında 10 dakika bekletilir
Daha sonra üzerine tekrar yumuşatılmış Kremin dökülüp, şeker zarar vermeyecek şekilde tamamen kapatılır ve donması beklenir
Daha sonra turta resmi çemberin üzerine oturtulup, çemberin dışında kalanlar toplanır
Tam daire yuvarlak kesilip çember alınır
Yapmış olduğumuz Ganaş turtanın üzerine şekil ters çevrilip yapıştırılıp, naylon çıkartılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul