Konu
:
Cevizli Elma Pastasi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Elma Pastasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Elma Pastasi
Malzemeler
HAMUR İÇİN
3 Kahve Fincanı Margarin
Bir Tutam Tuz
1 Paket Vanilya
2 Kahve Fincanı Esmer Şeker
Yarım Tatlı Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi
4 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
5 Kahve Fincanı Un
750 gr Ekşi Elma
AYRICA
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
2 Kahve Fincanı Margarin
3 Kahve Fincanı İkiye Bölünmüş Ceviz İçi
3 Kahve Fincanı Kıyılmış Ceviz İçi
3 ÇorbaKaşığı Tozşeker
Pudraşekeri
Yemeğin Tarifi
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Margarin, tuz, vanilya, şeker ve portakal kabuğunu karıştırın
Yumurtaları ekleyin
Un ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin
Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın
1 elmayı küçük küpler halinde doğrayıp hamura ekleyin
Yuvarlak bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin
Kalan elmaların bombeli yüzeyine bir bıçak yardımı ile kesikler açarak süsleyin
Çekirdek bulunan kısmı alta gelecek şekilde hamurun üzerine yerleştirin
Margarini küçük parçalara bölüp kıyılmış cevizle birlikte eİmaların üzerine dağıtın
Üzerine tozşeker serpip ikiye bölünmüş cevizleri resimde görüldüğü gibi pastanın kenarına yerleştirin
Pastayı fırının orta katında 50 dakika kadar pişirin
Pastanın üzerini fırına vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz
Pastayı fırından alıp, kalıptan çıkarın
Dilerseniz üzerine pudraşekeri serpin
Bu pastayı armutla da hazırlayabilirsiniz
Bunun için armutları aynı şekilde hazırlamanız yeterli olur
Dilerseniz elma ve armudu karışık olarak da kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul