Konu
:
Elmalı Milföy Pasta Yemeğinin Hazırlanışı:
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Milföy Pasta Yemeğinin Hazırlanışı:
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Milföy Pasta Yemeğinin Hazırlanışı:
Elmalı Milföy Pasta tarifi
için Malzemeler :
250 gr Milföy Hamuru
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
60 gr Bademezmesi, Şeker
3 Çorba Kaşığı Kanyak
5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz İçi
4 Elma
1/2 Su Bardağı Süt Kreması
50 gr Bal
3 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Kayısı Reçeli
Tarçın
Elmalı Milföy Pasta
yemeğinin hazırlanışı:
Dondurulmuş milföy hamuru kullanıyorsanız açılmasını bekleyin
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın
Elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin
Üzerine limon suyu gezdirin
Bademezmesi, kanyak ve ceviz içini karıştırıp yoğurun
Milföy hamurlarını üstüste yerleştirip 3 mm inceliğinde açın
Hamurdan 14 cm çapında yuvarlak 4 parça çıkarın
Hamurları fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine bademezmeli karışımdan sürün
Elma dilimlerini bademezmesinin üzerine yerleştirip tarçın ve şeker serpin
Fırında 15 dakika kadar pişirin
Bir kasede süt kreması, bal, yumurta sarısı, tarçın ve kalan kanyağı benmari usulü karıştırın
Kaseyi soğuk su ile dolu bir başka kaba alıp soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin
Elmalı pastaların üzerine kayısı reçeli sürün
Elmalı pastaları tarçınlı krema eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul