Yalnız Mesajı Göster

İki Renkli Kurabiye Satranç/Damalı/Baton Kurabiye

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İki Renkli Kurabiye Satranç/Damalı/Baton Kurabiye







Malzemeler:

1 paket kakao, 50 ya da 100 gr (arzuya göre)

1 paket tereyağı (250gr), oda sıcaklığında

2 bardak (500ml) toz şeker

3 yumurta

2 yemek kaşığı (25 ml) vanilya

4 bardak (1lt) un

1 tatlı kaşığı (5 ml) karbonat

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanması:

Şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın Yumurtaların 2 tanesini teker teker ekleyip vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin

Ayrı bir kabın içinde unu, karbonatı ve tuzu karıştırın Yumurtalı karışıma 3 seferde ekleyin Eğer un çok az geldiyse azar azar un ekleyin

Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao karıştırın Sade hamuru 2 yağlı kağıt arasına koyup merdane ile açın Kakaolu hamur içinde aynı işlemi yapın Hamurları yarım saat buzdolabında bekletin

Hamurları dolaptan çıkarıp 2 parmak kalınlığında şeritler kesin Yağlı kağıt üzerinde 2 vanilyalı şeriti ve 1 kakaolu şeriti birbirlerine yakın ama değmeyecek şekilde yanyana koyun Kalan bir yumurtayı bir kasede çırpın ve fırça yardımıyla yerleştirdiğiniz şeritlerin üzerlerine ve yanlarına sürün Şeritleri birbirlerine değmeleri için hafifçe itin Üst kata 2 kakaolu ve bir vanilyalı şerit yerleştirip onlara da yumurta sürün Böylece 6 kat yapın (Uzun şeritlerle uğraşmak zor olduğu için ben uzun şeritleri keserek yaptım)

Kat tamamlanınca bıçak ile bir parmak genişliğinde kalıplar kesip streçe sarın ve hemen buzdolabına kaldırın Bu işleme tüm şeritler bitene kadar devam edin Kalıpları yarım saat dolapta bekletin (İsterseniz bu halde 4 gün bekleyebilirler)

Fırını 180C'ye getirin Kalıpları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip ısınmış fırında 12 dakika pişirin Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soğutun Daha sonra telin üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın

Alıntı Yaparak Cevapla