Konu
:
Konfidans
Yalnız Mesajı Göster
Konfidans
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konfidans
Konfidans tarifi
için Malzemeler :
� Süt 1000 g
� Toz şeker 500 g
� Yumurta sarısı 200 g
� Krem Şanti 300 g
� Jelatin (eritilmiş) 6 yaprak
� Nişasta 80 g
� Vanilya
Marzipan Hamuru İçin
� Toz Badem 500 g
� Pudra Şekeri 200 g
� Fondan 400 g
Pasta Yapımı İçin
� Pandispanya patı 1 adet
� Vişne kompostosu 100 g
Konfidans
yemeğinin hazırlanışı:
Krema İçin
Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta krema haline gelinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır
Daha sonra çırpılmış krem şanti ilave edilerek karıştırılır, eritilmiş jelatinler karışıma yedirilir
Vanilya eklenerek krema tamamlanır
Marzipan Hamuru İçin
Tüm malzeme hamur haline gelinceye kadar yoğrulur
Pastanın Tamamlanması
Çember sıvı yağ ile yağlanarak tepsiye yerleştirilir
Çember boyundaki pişirilmiş tart hamuru çemberin alt kısmına yerleştirilir
Üzerine hazırlanan krema dökülür ve yayılır, vişneler konulur
Çember boyundan daha küçük kesilmiş pandispanya kremanın üzerine yerleştirilir ve şurup ile hafif nemlendirilir
Pandispanyanın üzerine bir kat krema daha dökülerek çember doldurulur, paletli bıçak ile krema düzeltilip dolapta dondurulur
Dolapta bekletilen pastanın çemberi çıkartılır
Pastanın üzerini kaplamak için marzipan hamuru merdane ile ince bir şekilde açılır
Aynı çember ile açılan marzipan hamuru kesilir ve pastanın üzeri kaplanır
Marzipanın üzerine hafif pudra şekeri elenerek pürmüz ile yakılıp desen verilir ve süslemesi yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul