Yalnız Mesajı Göster

Ahududulu- Lımonlu Kek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududulu- Lımonlu Kek




AHUDUDULU- LIMONLU KEK

MALZEMELER

35 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)
2 çorbakaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı yağsız süt
15 çorbakaşığı tozşeker
25 çorbakaşığı un
225 gr ahududu
pudra şekeri
2 yumurta
2 limon

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın
Bir kapta 35 çorbakaşığı margarini eritin Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın
Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün
190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin Sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla