Yalnız Mesajı Göster

Visneli Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Visneli Pasta



tabanı için:
-3 yumurta
-120 gr toz şeker
-120 grun
-3 tatlı kaşığı kakao
-½ paket kabartma tozu
-½ tatlı kaşığı toz tarçın
dolgu için:
-bir kase vişne
-bir su bardağı vişne suyu
-2 yemek kaşığı nişasta
-3 yemek kaşığı toz şeker(benim kullandığım vişneler şekerli olduğu için kullanmadım)
üzeri kreması için:
-200 gr yağsız süzme yoğurt(magerquark)
-150 ml krema(schlagsahne)
-1 paket krema sertleştirici(schlagrahmfestiger)
-150 gr labne peynir
-1 paket agar agar
-1 paket burbon vanilya toz şeker
-2 yemek kaşığı pudra sekeri

-en son süslemek için kakao
hazırlanışı:[*]pasta tabanı için,malzemeleri sıraylamikserleyip( unu tel süzgeçten eleyerek) ,26 cm lik yağladığınız kalıba döküp ,önceden ısıtılmış 160-180 orta ısılı fırında 25 dk pisirin[*]vişne suyunu,nişasta ve şekeri muhallebi gibi bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak kaynatın,ılıdıktan sonra vişneleri üzerine ilave edin[*]agar agar'ı, bir su bardağı su(200ml) ile poşetin arkasında yazıldığı gibi hazılrayıp ılınması için bekletin[*]yoğurt ve labne peyniri karıştırdıktan sonra ,krema sertleştiricisi ile çırpılmış kremayıda yoğurda ilave edin[*]en son ılınmış agar agar ,toz vanilya,pudra şekerinide ilave edip tekrar biraz mikserleyip buz dolabınızada dinlenmeye bırakın[*]pasta tabını enine ikiye kesip ,vişneli karışımı her tarafına yayın diğer kek ile üzerini kapatın[*] i pasta tabanına yerleştirip yoğurt ve kremalı karışımı üzerine yayın,üzerinide süsleyip,buzdolabınızda en az 3 saat dinlendikten sonra ,servis edinAfiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla