Yalnız Mesajı Göster

Cilekli Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cilekli Pasta



Nazlı bir meyve olan çilekle enfes bir çilekli pasta yapabilir ve misafilerinizi şaşırtabilirsiniz Oldukça hafif bir tadı olan bu leziz pastayı yapmak çok kolay

Malzemeler:
2 katlı hazır pandispanya
(kekin tek katı)
1 kg çilek

Krema için:
3 çorba kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1,5 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu labne peynir
1 paket tart jölesi

Yapılışı:

Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin 1 kase ılık süte 2 kesme şeker atıp karıştırın ve bu karışımı keke yedirin Diğer yandan bir tencereye süt un yumurta sarısı ve toz şekeri koyup bir kaşık yardımıyla muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıp pişirin Karışımı ocaktan aldıktan sonra içine margarini katıp karıştırın Karışım ılındıktan sonra labne peynirini de ekleyin Ardından kremanın yarısını sütle beslediğiniz pandispanyanın üzerine yayın Ayıklanmış ve yıkanmış çileğin yarısını da kremanın üzerine dizin Dilerseniz çilekleri ufak ufak doğrayıp da arasına koyabilirsiniz Kalan kremayı çileğin üstüne yayıp üstüne geri kalan çileği dizin Son olarak ta tart jölesini tarifine göre hazırlayıp çileklerin üzerine dökün

Pastayı bir gece buzdolabında bekletin Aksi takdirde şekil almaz dağılır Kalıptan çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla