Konu
:
Çikolatalı Şato Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Şato Pasta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Şato Pasta
ÇİKOLATALI ŞATO PASTA
Malzemeler:
200 gram vişne
200 gram bitter çikolata
Keki için:
3 adet yumurta
1 adet muz
170 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Kremasi için:
2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası veya un
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
TARiFİ
Keki için, yumurta ve muzu mikserde çırpın
Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateste 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın
Içine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip çırpın
Malzemeyi yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Bu arada kremasi için, atese dayanıklı bir kabın içinde yağ hariç tüm malzemeyi iyice çırpın ve ocağa alıp, koyulaşıncaya dek pişirin
Ocaktan indirip içine tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpıp, soğutun
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin
Yağlı kağıdı pastanın çapında uzun bir şekılde kesin
Eritilmis çikolatayı üzerine döküp bir bıçak yardımıyla kalın bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun
Soğumuş keki ikiye veya üçe bölüp aralarına hazırladığınız kremayı sürün ve kat kat dizin
En üste vişneleri koyun ve kalan kremayı sıkma torbasiyla sıkıp süsleyin
Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı çikolatadan sıyırın
Buzdolabına koyup 20 dakika dondurun ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul