Konu
:
İçli Tatlı.
Yalnız Mesajı Göster
İçli Tatlı.
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Tatlı.
Malzemeler:
(22 adet)
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200g odasıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
İç malzemesi:
1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, bağdem)
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
yarım limonun suyu
Yapılışı;
[*]Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın
Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın
[*]Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın
Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun
(yaklaşık 10 dakika sürüyor)[*]hamuru 10 dakika dinlendirin
[*]ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın
Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun
Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin
Tepsiyi yağlamaya gerek yok
[*]önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin
[*]Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin
[*]Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür
5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir
10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir
Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir
[*]Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul