Konu
:
Uğurböceği Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Uğurböceği Pasta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uğurböceği Pasta
UĞUR BÖCEGI PASTA
Malzemeler:
250 gram krem şanti
300 gram çilek
2 çorba kaşığı çilek likörü
Yarim çay bardağı şeker şurubu
1 su bardağı kırmızı renkli jöle
Bademli pandispanya için:
4 adet yumurta
2/3 su bardağı un
5 çorba kaşığı tozşeker
3-4 çorba kaşığı toz badem
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krem patisserie için:
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
100 gram tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
Süslemek için:
80 gram eritilmis bitter çikolata
TARİFİ
Bademli pandispanya için oda sıcakliğındaki yumurtaları derin bir çırpma kabına alın
Tozşekeri ekleyip kabarıncaya kadar mikserleyin
Toz badem, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın
Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine incecik yayın
Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 8-10 dakika pişirip soğutun
Diger tarafta krem patisserie için süt, tozşeker, un ve yumurtayı tencereye alın
Orta hararetli ateşte devamli karıştırarak kaynayana kadar pişirin
Kaynadıktan 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alın
Vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın
Soğuduktan sonra mikserle çırpın
Likör ve şeker şurubunu karıştırın
Pandispanyayi oval kalıp ile 3'e ayırın
Birinci parçayı şeker şurubu ile islatin
Üzerine krem patisserie ve krem santi sürün
Üzerine sapı ayıklanıp ikiye bölünmüs çilekleri dizin
Üzerine krem patisserie ve krem santi sürün
Ikinci kat pandispanyayi yerlestirip ayni islemi uygulayin
Üçüncü pandispanya ile üzerini örtüp kenarlarinin yapismasi için hafifçe bastırın
Üzerine krem patisserie ve krem santi sürün
Eritilmis bitter çikolatayi yagli bir kagit üzerine döküp spatula ile düzeltin
Sertlestikten sonra üzerinin beneklerini ve agiz kismini çikartin
Benekleri ve agiz kismini pastanin üzerine yerlestirin
Üzerine kirmizi renkli jöleyi yayin
Buzdolabinda bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul