Konu
:
Peynır Sufle
Yalnız Mesajı Göster
Peynır Sufle
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynır Sufle
PEYNIR SUFLE
MALZEMELER
1 adet bayat tost ekmeği
250 gr gravyer
2 yemek kaşığı margarin
750 gr süt
4 yumurtanın sarısı
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Ekmeğin kabukları kesilir ve her iki tarafına yağ sürülür ve hafifçe yağlanmış bir payreks kaba dizilir
Ekmeklerin üzerine rendelenen peynirin yarısı serpilir ve sütle çırpılmış yumurta sarıları üzerine gezdirilir
Tekrar tost ekmeği döşenir, aynı işlem tekrarlanır
En üste rendelenmiş peynir konularak 170 derece fırında 50 dakika pişirilir
Not: 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilirse daha başarılı bir sonuç elde edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul