Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Sandviçler

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dondurmalı Sandviçler

Dondurmalı Sandviçler

Mutfak Rehberi'nin son sayısında gördüğüm bu tarifi tam bir dondurma tutkunu olan kızım için yapmaya karar verdim Okuldan eve dönüp bir şeyler atıştırdıktan sonra mutlaka ama mutlaka dondurma yemek isteyen kızıma, değişiklik olsun diye ona bu dondurmalı tatlıyı yapıverdim bugün Aslında yaptım demek de çok komik Yani ben sadece bisküvi, dondurma ve çikolatayı biraraya getirdim desem daha doğru olacak Sonuç; son derece lezzetli ve pratik bir dondurmalı tatlı çıktı ortaya Tarifin adı dergide Pratik Profiterol olarak geçiyor Açıkçası okuduğumda hiç de profiterole benzemiyor demiş olsam da yedikten sonra fikrimi değiştirdim Ama yinede tatlının adını profiterol değilde, Dondurmalı Sandviç olarak değiştirip yazmaya karar verdim Umarım sizin ve dondurma seven bütün yaramazların hoşuna gider Şimdiden afiyet olsun

Malzemeler :
1 veya 2 paket istediğiniz cins yuvarlak bisküvi
Vanilyalı / Kaymaklı dondurma
İki paket bitter çikolata
1/2 paket krema

1) Yuvarlak bisküvilerin üzerine dondurmayı bolca sürelim ve sandviç yapar gibi ikinci bir bisküvi ile üzerlerini kapatalım 10-15 dakika derin dondurucuda bekletelim (dondurmayı bisküvilere rahat sürebilmek için dondurmayı derin dondurucan çıkarıp yaklaşık beş dakika kadar oda ısısında biraz yumuşaması için bekletelim)

2) Çikolata ve kremayı benmari usulü eritelim İyice soğumuş olan dondurmalı sandviçleri servis tabağına alalım ve üzerine çikolata sosu dökerek servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla